Portfolio

Een selectie uit vijf projecten in de periode 2003-2011
Klik op de titel van het project om bijbehorende beelden te bekijken.

‘De glans van oud ijzer’

Hommage aan C. Verhoeven
22 werken van diverse ‘objets trouvés’, geïnspireerd door teksten uit het oeuvre van filosoof Cornelis Verhoeven.

‘t/m 7 vrij naar Pythagoras’

Zeven verweerde panelen vormen de ingrediënten voor een verwerking van de getallenleer van Pythagoras. Koperen geometrische vormen verbeelden de getallen en zijn dwars door de panelen verankerd. Zij hangen verdeeld over zes verdiepingen in het atrium van een modern gebouw.

‘Ingelijst op de Hofvijver’

Dit project is een ode aan de Hofvijver, het unieke stadsgezicht van Den Haag. Op 10 pontons staan grote houten lijsten, die beschilderd en gedecoreerd zijn door 20 beeldend kunstenaars, tien uit Nederland en tien uit de landen die op 1 mei 2004 toegetreden zijn tot de Europese Unie. Jeanne’s lijst vertegenwoordigde Nederland en stond met een Slowaakse kunstenaar op een ponton. Na afloop is haar lijst aangekocht door een galerie en staat nu in hun tuin.

‘Lichaam en ziel naar Aristoteles’

Volgens de geschriften van Aristoteles over de opbouw van lichaam en ziel staan twee bronzen tegenover elkaar in een tuin, verbonden door een 20 meter lang tuinpad. Het zijn afgietsels van oude vloerdelen en berenklauwstengels.

‘Gaan | de | weg’

Koperen wegen gelegd in houten balken, onderbroken wegen in bronzen afgietsels van cacteeën en momenten onderweg in roestige platen, zijn onderwerpen van dit project in samenwerking met filosoof Ben Schomakers.

Tussenruimte